Carhartt Workwear historie1Carhartt Workwear i mere end 125 år


Carhartt har siden 1889 været producent af arbejdstøj. Det amerikanske brand er i dag elsket over hele verden for sin originale stil, robuste kvalitetsmaterialer og gennemtænkte detaljer, og står som ét af de få arbejdstøjs-mærker, hvor tøjet bruges både bliver brugt på arbejde og i fritiden.

Tidlig Carhartt forhandler i Amerika

Historien om Carhartt tager som sagt sin begyndelse i 1889, hvor brandet bliver etableret af Hamilton Carhartt (herren herover med overskægget). Han var en iværksætter med ægte entreprenørånd, som havde opdaget en niche i markedet  - et behov for robust og slidstærkt arbejdstøj til de arbejdere, som arbejdede på og ved Amerikas jernbaner. 

Forud for etableringen af Carhartt Inc., havde Hamilton Carhartt startet en engros virksomhed, som handlede med møbler. Det var her, lysten opstod til at fremstille egne produkter. Efter at have talt med en ingeniør ved jernbanen gik det op for ham, at der var en niche i markedet for slidstærkt arbejdstøj. Så han skabte sit første produkt – overalls, som vi kender dem den dag idag, designet specielt til jernbanearbejderne. De blev syet af denim eller i slidstærkt bomuldsduck på de fire symaskiner, som på det tidspunkt udgjorde fabrikken hjemme i Dearborn, Michigan, hvor Hamilton startede sin forretning. 

Carhartt seler


Med sin vision om at sætte standarden indenfor arbejdstøj, en arbejdsstyrke på cirka fem medarbejdere og de fire symaskiner, begyndte han at rejse fra by til by og besøge arbejdspladserne ved jernbanen.

Amerikas industri var i kraftig vækst, ikke mindst takket være den forbedrede infrastruktur, som jernbanerne udgjorde, og det lykkedes ham i disse år at skabe fundamentet for Carhartt.

I begyndelsen af 1900-tallet havde Carhartt vokset sig stort -  Hamilton ejede 17 fabrikker, adskillige væverier og producerede også selv bomuld til væverierne. Hamilton støttede aktivt organiseringen af arbejdere i fagforeninger og den generelle forbedring af arbejdsforhold.

Virksomheden kom dog til at lide under depressionen i USA. I 1930 var virksomheden reduceret til kun 3 fabrikker, men i årene efter lykkedes det for Hamilton, sammen med sin søn, at få virksomheden på fode igen. Hamilton Carhartt døde i 1937, 82 år gammel. Carhartt Inc. er her i 2014 stadig i familiens eje.

Ud over overalls er der flere af Carhartts produkter, som er gået hen og blevet klassikere. Tidløst design og gode materialer i 100% bomuld gør, at de holder, år efter år - Chore Coat er én af dem. Jakken er stor set udforandret, siden den blev lanceret i 1923. Herhjemme har vi også taget den til os - Bonderøven kan ind imellem ses arbejde i sin, når han toner frem på skærmen.  

Carhartt arbejder stadig ud fra Hamilton Carhartt´s vision om at lave robust kvalitetsarbejdstøj. Tøjet er syet i funktionelle materialer, hvor det stadig er bomulden, der dominerer. Tekniske og intelligente materialer bruges til at skabe nyt, innovativt arbejdstøj, som lever op til de krav, der er idag - stadig i Carhartts karakteristiske stil. 

I de seneste år er Carhartt også begyndt at udvikle arbejdstøj i samarbejde med danske håndværkere, som møder de behov og krav, som vores stærke håndværkerkultur stiller. Uden at gå på kompromis med Carhartts visioner og stil.

TILBAGE TIL WEBSHOPPEN

 Carhartt Workwear